BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

22 Eylül 2009 Salı

Saat 6.23



Saat 6:23.. Havnın rengi dönmekte.. 6 saat önce dha sert bi hava varkene, gecenin ilk damlalarını kovalayan saatlerde hava yumuşadı.. damlalar ile yapraklar arasındaki vals beni büyülemekte ve bi anlık da olsa ağzımdaki ekşi şarap tadını unutturmakta..

bira içelim diye başladığımız gece şarapla bitti.. işin garip tarafı benden küçük üç kız beni doğruluk ve ceserat oynamaya zorladı.. tabii o vakit daha yağmur yağmamamkta ve ben de bu fikrin boktan olduğunu savunmöaktayıom.. birbirimizi yemek istiyorsak daha dürüst yollara başvurmalıyız..

Stay and help me to end the day.
And if you don't mind,
We'll break a bottle of wine.
Stick around and maybe we'll put one down,
cause I wanna find what lies behind those eyes.
Midnight blue burning gold.
A yellow moon is growing cold.


Dürüstlük.. ananemin sünmüş don lastiği, beyaz cücenin patlamadan önceki tiz ve tahrik edici cığlıkları.. Dürüstlük; ikiyüzlüğün takındığı elvan maske..

Çok serbest jazz ritmlerine sahip şu kuşlar.. Kuş olmayı en çok isteyeceğim an.. Ipsılak gökyüzü.. Yolda olmanın da rezil taraflarını severim.. hayatın kirli ve rezil taraflarından öyle arınmışız ki.. oysa tişörtün kirlisinin, yemeğin bayatlamışının benliğe verdiği keyf bambaşka..

Hear the lark and harken
To the barking of the dog fox
Gone to ground
See the splashing
Of the kingfisher flashing to the water
And a river of green is sliding
Unseen beneath the trees
Laughing as it passes
Through the endless summer
Making for the sea


arabanın içini düşle.. tavana vuran damlaların çıkartığı titrek ama istikrarlı ritmin, vücunun soğuk ile olan birlkikteliğinden doğan titremelerin, kendine ait ritmi ile seviştiğini düşle.. Tabii ben şu manzaraya bi de, teypte çalan bi pink floyd kasedi eklemek istiyorum; best ballads.. Arada sırada takılsa da kaset, bi nevi ısıtıyor seni bu boktan soğuğa karşı..

Boktan dememe aldırma.. sevimli bi boktan o.. annenin kızını orospum diye sevmesi gibi..

farklı seven insanlara başka bi sevgi besliyorum.. Bi kıçımın kenarının "başıma gelen en güzel şeysin" olduğunu bilmenin irkilten öpücüğü.. ne çok sulu ne de çok kuru.. olması gerektiği gibi..

teyzem vardır.. köyde yaşar eşi ve oğplu ile birlikte.. yaşlıdır ama gördüğüm en deli kadındır.. zaten eşi de ozandır.. sürekli kafa dumanlı ağızda türküleri ile.. İşte o teyzem ile görüştüğümde beni; "taşağını çükünü yiyim" diye sever.. Ben böyle konuşmasından da kaçamak bi haz alırım.. "Onların teyzelerini eşekler kovalasın" ya da "kıllı kollarını ısırıp ısırıp koparayım".. teyze olcaksa böyle olmalı.. çok yağlı yemekler yapan bi teyze.. daha doğrusu ona küçülüğümden beri "koçumhala" derim ama olsun, teyze..

Kadın!! sen ne demektesin öyle.. Platona kaçıp dünyayı patlatmak mı? (Marsı başta eledim, çnkü sıcak bi yere karşı tahammülüm kalmadı.. bize en iyi soğuk gider bence.. hiç olmadı gezegenler arası otostop çekeriz, otostopçunun galaksi rehberinin rehberliğinde..

Dünya patlatılır mı? Dünyanın sahip olduğu tondur bana platonda neşe verecek olan.. bu çarğık ezgidir beni hayata bağlayan.. her zman boktan oladuğunu bilip yine de elini açmak binevi.. kiliselerin ve camilerin sömürdüğü tanrıya dua edermiş gibi gözüküp, dünyanın ve evrenin özüne yalvarmak..

Bence de sabahı bekle yeni şeyler düşün.. yoksa naparız biz platon da?

Şu saate cidden best ballads gidiyor.. Ve kuşlar bağırıyor, yeni bir zammın haberini veriyor.. ha siktiğimin yöneticileri, politikacıları ve iş adamları..

Mother, do you think they'll drop the bomb?
Mother, do you think they'll like this song?
Mother, do you think they'll try to break my balls?
Ooh ah,
Mother, should I build the wall?

Mother, should I run for presidence?
Mother, should I trust the government?
Mama, will they put me in the firing line?
Ooh ah,
Is it just a waste of time




şu vakit şu satırları yazmak çok tatlı bi deneyimdi benm için.. rahat hissediyorum kendimi.. ağzımdaki şarap tadına rağmen rahat.. ve karnım kıvranıyor açlıktan.. aç karnına şarap mı içilir salak!! bişiler arayım ambarda.. tahıl, çavdar ne varsa.. farenin karnını doyursun yeter..

On the wings of the night
As the daytime is stirring
Where the speechless unite
In a silent accord
Using words you will find are strange
And mesmerized as they light the flame
Feel the new wind of change
On the wings of the night



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder