BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

18 Ağustos 2009 Salı

Uluma

.


Beat kuşağının dahileri arasında, diğerlerine nazaran pek bi popüler olmasıyla dikkat çeken isim, Allen Ginsberg..

Yazdığı şiirler barındırdığı imgelemler ve bu imgelerin oluşmasını sağlayan hayal gücü ile birçok yazarın üslubunu etkilemiş.. Aynı zmanda şiirlerinde belli bi ritmin akması, şiirin okunuşunu ve satırların ezberlenmesini kolaylaştırmakta.. Kaleme aldığı olaylar, yaşadığı dönemin uç ve sivri kesitlerinin kafasındaki iz düşümlerinden oluşmakta.. Homoseksüellik, uyuşturucular, küfürler ve işledikleri suçlar.. "Normal" bi bireyin anında toz olacağı vakalar.. Yaşadığımız "kusursuz" şehirde gösterilmeyen sahneler, evsizler, müptelalar, orospular ve katiller..

Geçen yıl birkaç arkadaş Uluma'yı görüntülerle dile vurmuşlar.. Tamamını henüz ben de izleyemedim, ama elimde ufak bi kesit var.. Aha buyurun, afiyet olsun..





Ayrıca Amerika'yı okumak istiyorsanız buyurun..

İnsanı şoke eden şey, 50 yıl önce amerikada yaşanan sıkıntıların, ki birçoğu hala yaşanmakta, günümüzde, bu topraklarda yaşanması.. Sansürler, yerin dibinde yaşamayı seçenler, yerin dibine gömülenler.. Sikilenler ve itinayla sikenler.. Ve mutluluğu mezarlarda arayanlar.. Çükünde sürekli peçete olanlar, avuçlamaktan organları aşınanlar.. Mutsuzluklarına alışveriş merkezlerinde merhem bulanlar, varını yoğunu sigara alkole ve uyuşturucuya savuranlar..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder